CARMELLA filtr UV do picia

Carmella to rewolucyjna ochrona SPF od wewnątrz.

Zapobiega fotostarzeniu DNA skóry i oczu.

Przeciwdziała powstawaniu przebarwień w zarodku.

Chroni cały organizm przed UVA, UVB, UVC, UV, ale również przed szkodliwym błękitnym światłem z ekranu urządzeń elektronicznych i energooszczędnych żarówek LED!

Zapewnia brzoskwiniowy koloryt cery bez ekspozycji na słońce.

Składniki aktywne:

Ekstrakt z owoców czerwonej pomarańczy pobudza produkcję melaniny, chroniąc w ten sposób skórę przed niepożądanymi przebarwieniami. Co więcej – ekstrakt stymuluję syntezę kolagenu oraz ma działanie przeciwnowotworowe.

Ekstrakt z kłącza Calaguala ma działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne, chroni przed światłem komórki skóry oraz plamki żółtej oka.

Witamina A wspomaga zachowanie zdrowego stanu skóry.

Witamina C wspiera prawidłową produkcję kolagenu i  pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym.

Witamina D – wspomaga wzrost, regenerację i metabolizm komórek skóry.

Witamina E – pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjny.


Jak stosować?

Zalecana dzienna dawka to 25 ml. Preparat można stosować przed lub po posiłku.

Przed użyciem należy wstrząsnąć. Przechowywać w temperaturze od +18°C do +25°C. Otwartą Carmellę należy spożyć w ciągu miesiąca. Podczas pierwszych trzech miesięcy stosowania preparatu należy stosować razem z kremem z filtrem UV.

Składniki INCI: woda; ekstrakt z kłącza Calaguala (polypodium leucotomos); witamina C (kwas L-askorbinowy); ekstrakt z owoców czerwonej pomarańczy (citrus sinensis); stabilizatory: guma ksantanowa, guma gellan; kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu, witamina E (octan alfa-tokoferylu); witamina A (palmitynian retinylu); substancja słodząca ksylitol; sukraloza, witamina D3 (cholekalcyferol).

Pojemność: 500 ml

Nietestowany na zwierzętach.