CARMELLA filtr UV do picia
Carmella to rewolucyjna ochrona SPF od wewnątrz.
Zapobiega fotostarzeniu DNA skóry i oczu.
Przeciwdziała powstawaniu przebarwień w zarodku.
Chroni cały organizm przed UVA, UVB, UVC, UV, ale również przed szkodliwym błękitnym światłem z ekranu urządzeń elektronicznych i energooszczędnych żarówek LED!
Zapewnia brzoskwiniowy koloryt cery bez ekspozycji na słońce.
Składniki aktywne:
Ekstrakt z owoców czerwonej pomarańczy pobudza produkcję melaniny, chroniąc w ten sposób skórę przed niepożądanymi przebarwieniami. Co więcej – ekstrakt stymuluję syntezę kolagenu oraz ma działanie przeciwnowotworowe.
Ekstrakt z kłącza Calaguala ma działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne, chroni przed światłem komórki skóry oraz plamki żółtej oka.
Witamina A wspomaga zachowanie zdrowego stanu skóry.
Witamina C wspiera prawidłową produkcję kolagenu i pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym.
Witamina D – wspomaga wzrost, regenerację i metabolizm komórek skóry.
Witamina E – pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjny.
Jak stosować?
Zalecana dzienna dawka to 25 ml. Preparat można stosować przed lub po posiłku.
Przed użyciem należy wstrząsnąć. Przechowywać w temperaturze od +18°C do +25°C. Otwartą Carmellę należy spożyć w ciągu miesiąca. Podczas pierwszych trzech miesięcy stosowania preparatu należy stosować razem z kremem z filtrem UV.
Składniki INCI: woda; ekstrakt z kłącza Calaguala (polypodium leucotomos); witamina C (kwas L-askorbinowy); ekstrakt z owoców czerwonej pomarańczy (citrus sinensis); stabilizatory: guma ksantanowa, guma gellan; kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu, witamina E (octan alfa-tokoferylu); witamina A (palmitynian retinylu); substancja słodząca ksylitol; sukraloza, witamina D3 (cholekalcyferol).
Pojemność: 500 ml
Nietestowany na zwierzętach.